Velg riktig stige eller stillas

Når du skal finne riktig produkt for jobben, må du spørre deg selv i hvilken høyde du skal jobbe, hva slags type arbeid du skal gjøre, og hvor ofte du kommer til å bruke stigen.

Velg riktig stige eller stillasVelg riktig stige eller stillas

Hvilken høyde må du arbeide i?

Høyden er selvsagt en svært viktig faktor når du skal velge stige. Prøv alltid å finne en høyde der du kan utføre jobben i en behagelig stilling uten å måtte strekke deg for å nå det du skal jobbe med.

Når vi arbeider innendørs, har vi en tendens til å velge produkter som er litt for høye. Sørg for at du velger en høyde der du kan utnytte plattformen og fallbeskyttelsen så mye som mulig i stedet for å stå på trinnene eller tverrstengene.

Du må også tenke på om du trenger å komme til på sidene. Arbeidsplattformer og stillas har større plattformer som gjør at du kan bevege deg mer og komme til større områder. Dette reduserer behovet for å flytte på stigen eller for å lene seg farlig langt ut til siden.

Hvilket produkt passer for deg?

De fleste produktene våre er allsidige produkter som kan brukes til en lang rekke arbeidsoppgaver. Men de har alle ulik karakter, ulike sikkerhetsfunksjoner og ulik høyde, så du må vurdere hvilken type produkt som egner seg best til din type jobb.

Arbeidsbukker

Arbeidsbukker har ofte bredere og større plattform enn de fleste trappestiger, noe som gir deg god plass til å bevege deg rundt. De er kompakte, perfekt til arbeid på mindre områder og enkle å bære med seg og oppbevare.

Materialbukker

Her finner du produkter for arbeid med sponplater, kryssfinèr og gipsplater. Vår høydejusterbare universalbukk kan også brukes som støtte for saging eller som ben når du trenger et ekstra bord.

Trappestiger

Trappestiger er flotte og anvendelige produkter for arbeid i lave og middels store høyder. En trappestige gir deg et arbeidsområde med fallbeskyttelse på tre sider og et verktøybrett, slik at du kan frigjøre hendene dine. Tosidige trappestiger gjør at du kan arbeide på begge sider, et godt valg når du trenger å dekke større områder langs en vegg. Og hvis du må utføre arbeid i en trapp, kan du ta en titt på trappestigen 55S.

Arbeidsplattformer

Arbeidsplattformer kan kanskje best beskrives som trappestiger for tøff håndtering. Du får større plattformer og bedre fallbeskyttelse, slik at du kan utføre tyngre og mer tidkrevende oppgaver. Arbeidsplattformen HAP har en høydejusterbar plattform som gjør at du alltid kan finne en ergonomisk arbeidsstilling. TMR gir mer behagelig og tryggere klatring, ettersom den er mindre bratt.

Stillas

Med stillas kan du arbeide fra bare noen få titalls centimeter over bakken og opp til 12 meters høyde. Dette er produkter som egner seg for tyngre og mer langvarig arbeid, ettersom de er svært stabile, har store plattformer og omfattende fallbeskyttelse.

Anliggende stiger

Anliggende stiger er fine til raske og enkle oppgaver langs en vegg eller fasade eller for å komme til på et tak. Les mer om LPX-serien vår, et unikt stigekonsept med både nivåregulering, som gjør at du kan jobbe på ujevnt underlag, og 3D-stigeføtter som stabiliserer stigen i alle retninger.

Her finner du også teleskopstiger, som er svært enkle å bære og oppbevare, samt kombinasjonsstiger som kan brukes både som frittstående og anliggende stiger.

Nøyer du deg med det enkle, eller vil du ha ekstra av alt?

Vi har delt inn utvalget vårt i tre ulike stigekategorier for å kunne veilede alle som arbeider i høyden i sitt søk etter den beste stigen: PROF+, PROF og BASE.

Diagram over stigekategoriene våre – PROF+, PROF og BASE

PROF+

For mer utfordrende bruksområder.

Denne kategorien inneholder det aller beste vi har når det gjelder funksjonalitet, slitestyrke, sikkerhet og ergonomi. Du får en solid utforming med økt stabilitet, større plattformer og bedre fallbeskyttelse.

PROF

For daglig bruk.

Denne kategorien er for håndverkere som trenger produkter som er enkle å håndtere, men fremdeles solide nok til daglig bruk. Her finner du noen av de mest populære produktene våre, som trappestigen 55P og arbeidsbukken 55AB.

BASE

For mindre utfordrende bruksområder.

Dette er enklere produkter for den prisbevisste proffen eller hjemmefikseren. Disse produktene er ikke for de tyngste arbeidsoppgavene og får deg ikke opp i de største høydene. Men på den andre siden er de relativt smale, veier lite og er enkle å håndtere.

Det kan være fristende å velge en billigere og lettere stige. Men så snart du arbeider i et produkt med bedre stabilitet, større plattform og bedre fallbeskyttelse, kommer du til å se at du arbeider mer effektivt. På lang sikt kan det dermed lønne seg både med tanke på sikkerhet og effektivitet å velge en bedre stige, der du kan slappe av, bevege deg mer fritt og fokusere mer på jobben i stedet for på å holde balansen.