Velg riktig anliggende stige

W.steps tilbyr anliggende stiger på tre nivåer, nemlig BASE, PROF og PROF+. Alle er en kombinasjon av anerkjent teknologi og nyskapning utviklet i tett samarbeid med erfarne håndverkere.

Se alle anliggende stiger
Choose the right leaning ladder for the job.Choose the right leaning ladder for the job.

PROF+ anliggende stige LPX

Den anliggende stigen LPX i PROF+-serien er utformet for bruk i den virkelige verden, som vi jo alle vet ikke er flat. Derfor har vi utviklet et nytt konsept for anliggende stiger. Stigene leveres utstyrt med forlengelsesben, som gjør nivåregulering i en skråning eller på ujevnt underlag enklere enn noensinne. De kan justeres med opptil 20 cm. Stigene er også utstyrt med sikkerhetsben. Disse stabiliserer stigen i alle retninger for å forhindre de to vanligste årsakene til ulykker, nemlig at stigen velter sidelengs, eller at bunnen av stigen sklir ut fra veggen.

Stigene er også ekstra brede, slik at du kommer til flere steder og får massevis med plass til å klatre i full komfort og sikkerhet. Konsoller oppe med integrerte hengsler gjør at du enkelt kan bruke stigen i frittstående stilling også. LPX er godkjent i henhold til den europeiske standarden EN 131, og firkantprofiler gjør stigen betydelig mer stødig og stabil.

Disse anliggende stigene er en kombinasjon av anerkjent teknologi og nyskapning, utviklet i tett samarbeid med erfarne håndverkere. De finnes som enkeltstiger eller doble og tredelte skyvestiger i lengder på opptil 10 meter.

PROF anliggende stige LPR

Den anliggende stigen LPR i PROF-serien er basert på den samme ekstra brede stigen som LPX. Men i stedet for konseptet med nivåregulering og sikkerhetsben er den utstyrt med en standard stigefot.

LPR finnes som enkeltstige eller dobbel og tredelt skyvestige i lengder på opptil 10 meter.

Anliggende stige LBA i BASE-serien

BASE-modellen LBA er et godt valg for fagfolk og hjemmefiksere som ikke bruker stigen så ofte eller bruker den til mindre krevende arbeid. Disse stigene er 400 mm brede, veier lite og oppfyller den europeiske standarden EN 131.

En stigefot er inkludert med alle LBA-modeller over 3 meter for å unngå en av de vanligste årsakene til ulykker, nemlig at stigen velter sidelengs. LBA er tilgjengelig som enkeltstige eller dobbel skyvestige på opptil 7 meter.

Sikkerhetsutstyr for anliggende stiger – sikkerhetsben med nivåregulering

1 / 6

Sikkerhetsutstyr

Hvis du skal kunne arbeide trygt i en stige, er det viktig å forstå hvorfor ulykker skjer. De vanligste årsakene til ulykker med anliggende stiger er at stigene enten velter sidelengs, eller at bunnen av stigen sklir ut fra veggen.

Den beste måten å forhindre disse ulykkene på er å sørge for at stigene er riktig festet og står på et fast underlag. Ofte kan det hende du må kombinere flere ulike typer utstyr. Men hvis du velger LPX-stigene våre, leveres de med alt du trenger for å arbeide trygt i nesten enhver situasjon. Hvis du skal arbeide i høyden, er det likevel aldri feil med litt ekstra sikkerhet og stabilitet.

Hvis du arbeider i en standard anliggende stige, bør du om mulig feste den øverst. Sikkerhetskroker, en fastmontert sklibeskyttelse eller toppstøtte for betongelement kan brukes. En stigefot nederst er også et godt alternativ. Men husk at du må ha svært god friksjon mot bakken. Ellers bør du også feste stigen slik at sokkelen ikke kan skli. En stropp festet i et bakkespyd eller lignende fungerer bra.

Teleskopstiger

Den store fordelen med teleskopstiger er at de er enkle å transportere og oppbevare. De får lett plass i bilen eller i et kott. En annen fordel er at de kan brukes i akkurat den lengden du trenger, noe som gjør dem ideelle for innendørs bruk og på trange områder. De har også en lukkemekanisme med luftbremsing som trekker stigen tilbake i en kontrollert bevegelse for å redusere risikoen for klemskader.


Les mer om våre anliggende stiger