Yellow Ladders. Green Choices.

Det beste med våre stiger kan du ikke se, våre gule stiger har blitt grønnere. Nå tar vi i bruk sertifisert aluminium med et redusert karbondioksidavtrykk.

Mange kjenner igjen stigene våre på den gule fargen. Men nå lanserer vi et sertifisert aluminium med et redusert karbondioksidavtrykk og håper at våre gule stiger også skal bli kjent for å være et grønnere alternativ. Gjennom bruk av fornybar energi i produksjonen av aluminium kan vi spare store mengder karbondioksid. Utslippet i smelteprosessen blir 75% lavere sammenlignet med verdensgjennomsnittet av aluminiumproduksjon.

I smelteprosessen benytter vi fornybar energi som nordisk vannkraft og islandsk geotermisk energi. Det innebærer at vår leverandør av aluminium kan garantere at utslippet i smelteprosessen ikke overstiger 4 kg karbondioksid per kilo produsert aluminium.

Utvinning bauksitt

Fremstilling alumina

Aluminiumsmelting

Fremstilling av profiler

Montering stiger

Bauksitt er det råmaterialet som vanligvis brukes til å produsere pulveret alumina (aluminiumoksid). Det smeltes deretter ned til ren aluminium, som er den mest energikrevende delen av prosessen og det er her vi kan gjøre stor besparelse gjennom å bruke fornybar energi. For å produsere en stige så omdannes aluminiumet til profiler som vi til slutt får inn på vår fabrikk i Nässjö og setter det sammen til stiger.

image
image
image

Stolpen til venstre viser CO2 per kg aluminium. Stolpen til høyre viser verdensgjennomsnitlig aluminium med 4 ganger så stort utslipp.

Vår første bukk av gjenvunnet aluminium

En av våre aller beste bukker, arbeidsbukk 5500+ er nå produsert av resirkulert aluminium. Du får samme robuste konstruksjon men med betydelig mindre miljøpåvirkning. Vårt resirkulerte aluminium har et karbondioksidavtrykk på maksimalt 2,3 kg CO2e per kg aluminium, som er omtrent 85% mindre enn verdensgjennomsnittet.

Hvor mye sparer vi på en vanlig stige eller bukk?

Det er kanskje ikke så lett å forstå forskjellen på 4 eller 16 kg karbondioksid så la oss ta en nærmere titt på hva det betyr for noen av våre mest populære produkter. Om du foreksempel kjøper en vanlig profftrapp 55P eller arbeidsbukk 55AB så sparer vi omtrent like mye karbondioksid som å kjøre fra Oslo til Mosjøen med en gjennomsnittlig bensindrevet personbil. En reise høres kanskje ikke så mye ut - men vi produserer mange stiger og bukker på ett år.

Alle produkter som produseres i vår fabrikk i Nässjö inneholder sertifisert aluminium i varierende grad. Under finner du noen av våre grønneste produkter som er laget helt av sertifisert aluminiumprofiler.

Våre grønneste stiger og bukker